SEO Специалист

SEO (СЕО) Специалист е човек, с няколко годишен опит в SEO оптимизацията на уеб сайтове за търсачки и търсещи машини (Google, Bing, Yandex и др.).

По време на работа по различни проекти, СЕО специалистът трупа много знания, умения и опит. Това ще му позволи да има наблюдение над последните алгоритми, използвани от различните търсачки.

SEO Специалист за търсачка Google

SEO Специалист за търсачка Google е най-често търсената длъжност за СЕО-сферата в България, тъй като дялът на локалната търсачка Google.BG в България е над 95% – пълен монопол. По тази причина, всички клиенти се концентрират върху СЕО оптимизация конкретно за Гугъл и не планират оптимизация за други търсачки.

Всъщност, за да работите като SEO специалист, не е нужно да имате опит с оптимизацията на сайтове, а да имате желание и логическа мисъл. При добро желание, можете да попаднете като младши SEO специалист в екип на известна фирма, което ще ви даде възможност да се учите много. Работата е много разнообразна, но за младши специалист, който има желание да стане SEO експерт, трябва много четене и изпробване на наученото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *