SEO оптимизация на уеб сайт за Google

SEO оптимизация на уеб сайт за Google е най-търсената SEO услуга, която предлага СЕО агенция 30 думи в София и цяла България.

Когато аудиторията на вашият уеб сайт се намира в България, те автоматично биват пренасочени към Google.bg (Гугъл БГ). В този случай услугата е по-специфична – SEO оптимизация на уеб сайт за Google.BG.

SEO оптимизация на уеб сайт за Google – етапи

SEO оптимизация на уеб сайт за Google и други търсачки (търсещи машини) е поредица от определени и целенасочени действия, които постигат вашите цели за оптимизация на уеб сайт. Можем да кажем, че това са етапи на СЕО оптимизация на един уеб сайт.

Етапите най-често са следните (изброени съвсем накратко):

Вътрешна SEO оптимизация на уеб сайт за Google

Вътрешна (On-page) SEO оптимизация на уеб сайт за Google започва със СЕО одит на текущото състояние на уеб сайта. Въз основа на този одит и доклад, се извършват действия за оптимизация на вътрешната структура на съдържанието, която включва самото съдържание, линкове, навигация и др.

Вътрешна SEO оптимизация на уеб сайт за Google – съдържание

Вътрешната оптимизация на уеб сайт за Google зависи най-много от качеството на съдържанието. Няма СЕО оптимизатор или експерт, който да не е чел или чувал репликата „Съдържанието е цар„. И това наистина е така – съдържанието на един уеб сайт е най-важният фактор за оптимизация на уеб сайт, или може би най-важният фактор, зависещ пряко от вас! Това означава, че вие контролирате най-важната част.

Вътрешна SEO оптимизация на уеб сайт за Google – линкове и навигация

Вътрешните линкове и навигация са втората важна част от вътрешната on-page СЕО оптимизация на уеб сайт, която вие също контролирате…, всъщност вашите програмисти го контролират. Важно е структурата да е обмислена добре и с качествено линкване на съдържанието, да се определят най-важните страници и секции в Уеб сайта.

Външна Off-page СЕО оптимизация на сайт за Гугъл

Външна Off-page СЕО оптимизация на сайт за Гугъл е съвкупност от много дейности, изискващи разнообразни СЕО знания и опит. Отнема доста време за да изградите добра онлайн репутация в интернет, да създадете социални мрежи и да имате последователи.

Off-page СЕО оптимизация на сайт за Гугъл – фактори

Външна Off-page СЕО оптимизация на сайт за Гугъл зависи от много на брой фактори. Ето най-важните от тях, без да се взема под внимание „тежестта им“ при определянето на позицията в Google:

  • линкове – качество; уместност от линкваното съдържание, страница и сайт; количество и др.
  • доверие и авторитет
  • Трафик
  • Социални мрежи, репутация и брой/качество на споделените страници
  • Локална оптимизация

Оптимизация на сайт за Google (Гоогле) – персонализирани резултати и класиране

Ако приемем, че вие сте направили страхотна самостоятелна СЕО оптимизация на вашия уеб сайт за Google и при вас сайта излиза не просто на първа страница, а на първа позиция (т.е. първи сайт / на първо място). Може би ще се изненадате да научите, че при съседите ви вашия уеб сайт дори не е на първа страница!?!?

От години търсачката Google (а същото важи и за Bing), използва „персонализирани резултати и класиране„. Това означава, че Гоогле ви следи и записва когато влизате във вашия сайт, което помага да разбере, че вие харесвате този сайт. Ето защо, когато напишете някоя подходяща ключова дума, търсачката придава „персонална тежест“ на този сайт, „само за вас„, и го показва на първа страница, вместо на трета например… или на първо място, вместо на 12-то… Вашите съседи обаче нямат такива предпочитания и ако не са влизали във вашия сайт, то тогава на тях сайта ще се покаже назад в резултатите на Гугъл.

Тази информация е много полезна за собственици на уеб сайтове, които мислят, че е лесно да се постигне челна позиция в Гоогле! Когато разберат реалното класиране, това е много шокиращо, защото осъзнават колко много време и потенциални печалби/продажби са пропуснали. Ето защо, препоръчваме да отделите поне един-два часа на всеки 2-6 месеца за SEO консултация, която ще ви спести груби грешки и загуба на време и пари.

Цените на СЕО оптимизация на уеб сайтове за Google са според индивидуалните изисквания на всеки клиент. Ако имате въпроси или искате оферта за СЕО оптимизация на сайт – свържете се с нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *